Máte přebytečné desetitisíce korun? Zajděte si na večeři do těchto restaurací

Při večeři můžete pozorovat podmořský život, foto: conradhotels3.hilton.com

Při večeři můžete pozorovat podmořský život, foto: conradhotels3.hilton.com

Není žádným překvapením, že při cestování narazíte na restaurace a občerstvení všech druhů. Od nejlevnějších stánků na ulici, přes fast foody až po luxusní podniky. V podstatě všude si každý najde to své. Pokud se ale chcete pořádně rozšoupnout, vydejte se na Ibizu, na Maledivy nebo do Paříže. Právě tam totiž najdete nejdražší restaurace světa.

Sublimotion (Ibiza)

Ibiza je známá hlavně svými nekončícími party a přesto je také místem, kde najdeme tu úplně nejdražší restauraci na světě. Sublimotion je součástí Hard Rock hotelu na pláži Playa de Bossa. A rozhodně není z největších – vejde se do ní jen dvanáct lidí.

Šéfkuchař Paco Ranchero ji popisuje jako „zcela odlišnou od všech ostatních“, což také je. Opravdu jen tak někde nedostanete na stůl večeři o dvaceti chodech, po které následuje účet v přepočtu zhruba na 50 tisíc korun! Je nutné ale podotknout, že se opravdu jedná o životní zážitek, kdy se vám během jídla mění prostředí tak, abyste si večeři co nejvíce užili.

Ithaa Undersea Restaurant (Maledivy)

New York Daily Mail umístil před dvěma lety tuto restauraci na první místo mezi nejkrásnějšími restauracemi na světě. A není se co divit. Její poloha pět metrů pod hladinou Indického oceánu, díky čemuž si při večeři můžete vychutnávat kromě jídla i pohled na korálové útesy plné pestrobarevných ryb, z ní opravdu dělá jednu z nejluxusnějších a nejoriginálnějších.

Restaurace podává šestichodová menu evropské kuchyně, za která zaplatíte v přepočtu od osmi tisíc korun. Útratu za pití a spropitné k tomu ještě musíte připočítat a výsledná útrata tak většinou bývá okolo 12 tisíc na osobu. Za to si tu můžete pochutnat třeba na tom nejvybranějším kaviáru nebo hovězí svíčkové. A pokud sem vyrazíte na večeři, nezapomeňte nechat děti doma, protože vás sem s nimi nepustí.

Le Meurice (Paříž)

Třetí se v našem žebříčku umístila tato pařížská restaurace, kterou vlastní cenami ověnčený šéfkuchař Alain Ducasse. Když do podniku vstoupíte, jako byste se ocitli ve Versailles. Mramorem, bronzem a křišťálovými lustry se tu zrovna nešetří. Za 13 tisíc korun máte možnost ochutnat tři speciality, výběr sýrů a dezertů. Vyzkoušet tu můžete třeba humra s brambory, telecí brzlík a množství ovoce a čokolády. Pití zase není započteno v ceně a útratu vám o nějakých pár tisíc zvýší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *